SVEIKI ATVYKĘ Į
SVEIKI ATVYKĘ Į
Sveiki atvykę į HBH. Čia visada gera.
Lt
En
Ru
Lv
De
Renginių kalendorius

2009 metų pleneras

Kinetinių skulptūrų pleneras HBH 2009 metais.

Dešimt skulptorių iš Latvijos ir Lietuvos, vadovaujant Andriui Petkui bei padedant HBH šeimininkei Radai Matulevičienei, susirinko į 5-us metus besiplečiantį Poilsio ir skulptūrų parką, esantį HBH miške. Paskutinis toks pleneras buvo prieš dvejus metus – betono skulptūrų simpoziumas.

Šio plenero mintis –  kinetinės skulptūros, kurias kiekvienas baro lankytojas galėtų ne tik paliesti, pajudinti, bet ir ant jų užlipti, jomis pasisūpuoti. Skulptoriams naudojant įvairias medžiagas, daugiausia –  medžio, metalo, akmens, buvo sukurta 10 naujų skulptūrų.

Šiame parke jau yra kelios dešimtys moderniosios krypties skulptūrų, kurių garsūs autoriai ne tik iš visos Lietuvos bet ir iš Didžiosios Britanijos, Italijos, Rusijos, Suomijos, kaimyninės Latvijos.

Darbai HBH skulptūrų parke įgauna stiprų pagreitį ir jau dabar tai yra bene pats didžiausias Žemaitijoje moderniosios skulptūros parku. O besiplečiant, greitu laiku, jis pretenduos ir į vieno iš didžiausio Lietuvoje šiuolaikinio meno atviru muziejumi.

Visas naujas skulptūras kviečiame įvertinti apsilankius HBH parke.